In Exelsis Rouge & Clos de la George PN

2021-03-06

Efter dryga två månader i Systembolagets beställningssortiment för (hittills, utöver vinlådorna) endast Stockholms län så är de bäst säljande Schweiziska vinerna två röda viner.  

In Exelsis Rouge - på druvorna Galotta (50%), Gamaret (20%), Merlot (20%) och Cabarnet Sauvignon (10%)

Clos de la George Pinot Noir

Båda vinerna håller yppersta klass, har mycket god lagringspotential, komplexa och balanserade med struktur, fruktighet, tydliga drag av fatlagring på mellan 12-20 månader samt en härlig finish med längd.  

In Exelsis Rouge är en unik blandning av fyra var för sig kraftfulla blå druvor, som i denna kombination blir otroligt bra. Terroiren har stor potential, skördeuttaget är lågt och bara de bästa druvorna duger, vinmakningen är exemplarisk och omsorgsfull och därför blir slutresultatet en bra bit över 90 poäng om ni frågar mig. 

Clos de la George Grand Cru Pinot Noir skördas på branta sluttningar i Yvorne, högt över Genevesjöns gnistrande vatten och skuggorna från Mount Blanc massivet på den franska sidan sjön. En flaska Clos de la George Pinot Noir representerar mycket högklassig "alpin" Pinot Noir för varenda krona. En sann njutning i varje glas.